TERWISPEL :
Būtewei 1 - 5.

Betreft voormalig KI-station bestaande uit dubbele woning, quarantainestal, kantoor en laboratoriumruimtes, ligboxenstal, werktuigenberging en mestsilo
 
Landelijk gelegen bedrijfslocatie op een perceel van circa 1,39 hectare aan de rand van het dorp Terwispel en op korte afstand van natuurgebieden.
De voorzieningen van Gorredijk liggen vlakbij en de bereikbaarheid ten opzichte van de snelweg A7 is goed. Het gehele perceel met de opstallen heeft een bedrijfsbestemming.

Woningen:
De beide woningen zijn van het type twee-onder-een-kap, bouwjaar omstreeks 1960.

Woning huisnummer 3
Vier slaapkamers (ca. 23 m², 14 m², 13 m² en 4,5 m²).
Inhoud:    circa 385 m³
Gebruiksoppervlakten:    wonen ca. 140 m²

Woning huisnummer 5
Drie slaapkamers (14 m², 13 m² en 4,5 m²).
Inhoud:    circa 275 m³.
Gebruiksoppervlakten:    wonen ca. 95 m².

Quarantainestal:
Bouwperiode omstreeks 1950, afmeting circa 13 m breed en circa 39 m lang. Begane grond is verdeeld in drie afzonderlijke eenheden voor jongvee.

Kantoren en voormalige laboratoria:
Aan voorzijde van de ligboxenstal gebouwde ruimte. Bouwjaar omstreeks 1995, afmeting circa 25 m breed en gemiddeld circa 11,5 m diep. Op voorterrein 10 parkeerplaatsen.
indeling:
Hal/entree, diverse kantoorruimtes, bergingen, kantine, toiletgroep en zolder.

Ligboxenstal:
Aan de achterzijde van de kantoren gebouwde stal. Bouwperiode omstreeks 1970, renovatie omstreeks 2001 en nieuw dak in 2009. Afmeting circa 25 m breed en circa 77,6 m lang, type 3+1 rijig met circa 180 boxen aan westzijde van voergang en circa 60 boxen aan oostzijde van voergang. In de staldeel aan de achterzijde bevinden zich groepshokken voor circa 30 stuks jongvee.

Werktuigenberging/kapschuur:
Een vrijstaande, afsluitbare berging opgetrokken uit stalen spanten, gemetselde muren, houten gordingen en gedekt met asbestcementhoudende golfplaten.
Bouwperiode niet bekend. Afmeting circa 6 m diep en circa 20 m breed.

Mestsilo:
Betonnen mestsilo (2007) met kunststof afdekking en een inhoud van circa 1.050 m³.

Erfverharding en kuilvoeropslagplaatsen:
De ruim aanwezige erfverharding en kuilvoeropslag (3 stuks) zijn grotendeels in gestort beton en losse betonelementen uitgevoerd.

Bestemmingsplan Buitengebied:
Volgens het bestemmingsplan heeft het object de enkelbestemming ‘Bedrijf’.
Voor meer informatie over het bestemmingsplan en de regels die daarbij horen, zie www.ruimtelijkeplannen.nl en voer het adres in. Of informeer rechtstreeks bij de gemeente Opsterland.
 

Terug naar aanbod
Klik voor vergroting
Klik voor vergroting